Abonamente

Ofertă pe anul 2021: 100 lei
(6 numere - 4 apariții)

Tel. 0768198178 distributie@arhitectura-1906.ro

Comandă online →

ARHITECTURA > Nr. 3/2020 (687) > Dosar tematic UAUIM

O universitate, trei facultăți. Facultatea de Arhitectură. Facultatea de Urbanism. Facultatea de Arhitectură de Interior

Horia MOLDOVAN
Claudiu RUNCEANU
Oana DIACONESCU

Creatoare de unitate și originalitate, ancorată în domeniul artei și tehnicii, Universitatea de Arhitectură și Urbanism din București deține, prin tradiție și inovație, prin talentul și efervescența absolvenților săi un loc de prim rang în consolidarea și dezvoltarea învățământului, științei, artei și culturii naționale.

UAUIM este singura universitate din țară din acest domeniu și printre puținele instituții universitare similare din Europa care, în mod articulat, organizează formarea profesioniștilor cu acest spectru larg al specializărilor: arhitectură, urbanism, peisagistică și amenajarea teritoriului, arhitectură de interior și design de produs, restaurarea și conservarea monumentelor de arhitectură. Specificul vocațional al învățământului de arhitectură și urbanism determină ambivalența tipurilor de cercetare: pe de o parte, promovarea cercetărilor științifice fundamentale (în domeniul teoriei arhitecturii și urbanismului, a istoriei arhitecturii, a tehnologiilor arhitecturale, a conservării și restaurării monumentelor, a designului și amenajărilor interioare etc.) și, pe de altă parte, încurajarea cercetărilor cu caracter aplicativ, cu pronunțat accent de creație, cum sunt studiile și proiectele de specialitate asimilate cercetării științifice.

Această deschidere largă a domeniului cercetării și creației artistice ilustrează varietatea specializărilor și preocupărilor cadrelor didactice ale Universității. În ambele ipostaze, activitatea de cercetare din UAUIM pune accent pe interdisciplinaritate. Studiile de licență promovează un demers progresiv, gradat, global și creativ, care va familiariza studentul cu varietatea problematicii arhitecturale.

Citește articolul complet

Publicat în revista ARHITECTURA nr. 3/2020 (687), pag. 96

Abonamente

Ofertă pe anul 2021: 100 lei (6 numere - 4 apariții)

Tel. 0768198178 / distributie@arhitectura-1906.ro / Comandă online →